Сампдория спечели с класическото 3:0 гостуването на Емполи в мач от 4-ия кръг на Серия А.  Два гола вкара Фернандо Капуто (31, 52) и Антонио Кандрева (70). За "моряците"  победата бе първа за сезона.
 
Първото положение в мача бе за домакините. Още във 2-ата минута Леонардо Манкузо получи чудесно подаване в наказателното поле, но вратарят Емил Аудеро не позволи да бъде преодолян с невероятна намеса.
 
Постепенно футболистите от Генуа наложиха превъзходство и създадоха напрежение за вратаря и защитата на Емполи. Логично падна и гол във вратата на домакините в 31-ата минута. Антонио Кандрева пусна към  Франческо Капуто, който прати топката в в долния ляв ъгъл за 0:1.
 
Пет минути след почивката голмайсторът нацели напречната греда след страховит удар. 120 секунди по-късно обаче той беше в прегръдките на съотборниците си, отбелязвайки втори гол с великолепен шут по земя. 
 
Емполи можеше да върне интригата в мача в 62-ата минута, но гол на Патрик Кутроне бе отменен след намесата на ВАР заради засада. 
 
Това уби импулса в играта на домакините и в 70-ата минута получиха ново попадение във вратата си. Антонио Кандрева овладя убийствен пас на границата на наказателното поле и завъртя марково топката в ъгъла за 0:3.