Сампдория победи Кремонезе с 1:0 като гост в двубой от 11-ия кръг на първенството на Италия по футбол, записвайки първи успех от началото на сезона. Сампдория заема 18-ото място във временното класиране с 6 точки, докато Кремонезе остава без победа до момента, натрупа седмо поражение и държи последната, 20-а позиция с 4 точки в актива си.

Победният гол за гостите бе дело на Омар Коли в 78-ата минута, а в седмата минута Сирил Десерс пропусна дузпа за Кремонезе.

Домакините получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар след нарушение срещу Дейвид Окереке, но Десерс не успя да се разпише. В края на първото полувреме и Леонардо Серникола пропусна възможност за Кремонезе.

Десерс имаше нов шанс в началото на втората част, но стреля вляво от вратата на гостите в 50-ата минута, а в 68-ата и Серникола отново пробва мерника си, но бе неточен.

Маноло Габиадини пък пропиля възможност за Сампдория в 76-ата минута, преди две минути по-късно да пусне към Омар Коли, който донесе първата победа за тима, воден от старши треньора Деян Станкович.