Салернитана и Специя завършиха 2:2 в последен мач от 24-ия кръг на Серия "А". Домакините на два пъти излизаха напред с точни изстрели от фаул на Симоне Верди, но Специя отговаряше с попадения от дузпа на Рей Манаж и Даниеле Верде. И четирите гола паднаха до 30-ата минута. Салернитана остава на дъното в класирането с 11 точки, а Специя има 26 и заема 15-а позиция.

Петко Христов остана на резервната скамейка за гостите. Това беше седми пореден мач, в който българският национал не се появи в игра. Той беше на терена за последно при домакинската загуба с 0:2 от Лече за Купата на Италия в средата на декември.

Първото полувреме на стадион "Ареки" се превърна в истинско зрелище. Симоне Верди откри за Салернитана с перфектно изпълнен фаул в 3-ата минута, но не след дълго гостите изравниха от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Мартин Ерлич. От бялата точка Рей Манай не сбърка. 

В 16-ата минута Симоне Верди отбеляза гол-близнак на този, с който даде преднина на Салернитана. Той стреля в същия ъгъл, а отчаяният плонж на Иван Проведел не му помогна да стигне до топката. 

Специя отново нямаше нужда от много време, за да възстанови равенството. Тимът от Лигурия получи втора дузпа, след като Лис Мусе изби топката малко пред голлинията. Този път наказателния удар изпълни Даниеле Верде. Юношата на Рома демонстрира здрави нерви и вкара 4-ия си гол през сезона.

Втората част не беше толкова интересна. Ветеранът Франк Рибери опита техничен удар в 56-ата минута, но топката излезе в аут. Малко след това шут на Григорис Кастанос беше избит от защитник на Специя.

Най-добрият шанс за гостите се откри пред Манаж. Албанецът отправи хубав удар от фаул в 76-ата минута, но топката мина на сантиметри над напречната греда.