Отборите на Салернитана и Кремонезе завършиха при резултат 2:2 в мач от 13-ия кръг на италианската Серия А.

Guilliver/GettyImages
24 снимки

Домакините поведоха още в 3-ата минута, когато Кшищов Пьонтек се възползва от отлична възможност в наказателното поле на гостите и даде преднина на Салернитана.

Отговорът на гостите обаче бе бърз. В 12-ата минута Давид Окереке от състава на Кремонезе бе намерен с пас и той стреля от движение в левия ъгъл на вратата. В 24-ата минута футболистите на Кремонезе имаха сериозни претенции за дузпа, след като Франк Тсаджут бе съборен в наказателното поле на домакините. Съдията обаче остави играта да продължи. 

Между 34-ата и 38-ата минута настъпи истински хаос. Първо футболист на Кремонезе игра с ръка в собственото си наказателно и въпреки че играта бе оставена да продължи, ВАР се намеси и съдията спря мача, за да прегледа сам положението. Реферът Матео Маркети обаче бе доволен с първоначалното си решение - дузпа нямаше. В 36-ата минута Леонардо Серникола реализира за гостите, но голът му бе отменен заради засада, а в 38-ата минута Ласана Кулибали бшее намерен непокрит в наказателното поле от Антонио Кандрева и стреля ниско, топката се озова в мрежата - 2:1.

Кремонезе потърси изравнителния гол и през второто полувреме. В 63-ата минута Кристиан Буонаюто получи шанс да стреля, но прати топката встрани от вратата. В 84-ата минута Лука Дзанимакия бе съборен в наказателното поле на Салернитана. Играта продължи, но само след секунди съдията даде сигнал тя да спре. Реферът бе привикан до монитора край тъчлинията, за да прегледа ситуацията, а този път той отсъди дузпа в полза на гостите. 

Даниел Чофани се нагърби с отговорността да изпълни дузпата в 87-ата минута. Ударът му не беше убедителен и Луиджи Сепе спаси. Съдията обаче върна надеждите на гостите, тъй като даде сигнал, че дузпата трябва да се повтори. Отново Чофани изпълни и отвново стражът на Салернитана спаси, но футболистът на Кремонезе стигна до отбитата топка и след третия си опит - най-накрая я прати в мрежата за 2:2.

В друг мач от Серия А, Емполи победи Сасуоло като домакин с 1:0. Единственият гол бе дело на 19-годишния Томазо Балданци в 64-ата минута на мача. С тази победа Емполи настигна именно Сасуоло в класирането, като остава на 12-то място с точка по-малко от съперника си. 

Guilliver/GettyImages
30 снимки

Първото полувреме на мача бе белязано от сериозните претенции за дузпа на Емполи в 21-ата минута, когато футболист на гостите игра с ръка в наказателното си поле. ВАР прегледа положението, но дузпа не бе отсъдена.