Дженоа и СПАЛ предложиха истинско шоу на „Луиджи Ферарис” в 15-ия кръг на Серия А, което макар да приключи само при 1:1 и да не помогна кой знае колко за каузите на двата тима, държа феновете на нокти до последната минута.

Почти цял мач домакините от Генуа играха в числено намален състав и въпреки този факт успяха да се върнат в срещата, а през втората част имаха и достатъчни шансове да спечелят. СПАЛ от своя страна със сигурност съжалява за изпусната победа, която можеше да вземе в самия край и така да вземе глътка въздух в битката за отдалечаване от дъното.

Още в 11-ата минута Дженоа загуби един от лидерите си в лицето на Доменико Кришито, който действа ненужно грубо. В опит да спре съперник бранителят вдигна високо крака си и на практика изрита Паскуале Скиатарела в корема. Така дебютът на Чезаре Прандели като наставник на Дженоа от рано се очерта да бъде проблемен.

За да станат нещата още по-ложи, 4 минути по-късно СПАЛ откри. Фелипе центрира от пряк свободен удар, а Андреа Петаня се извиси и използва мощната си физика, за да забоде топката с глава право в мрежата – 0:1.

Дженоа се върна в играта чрез дузпа в 38-ата минута, която бе дадена за непохватен фаул срещу Ромеро. Кжищоф Пионтек устоя на напрежението, за да реализира – 1:1.

СПАЛ отвърна, като на два пъти удари гредата. В 42-ата минута Мирко Антенучи с шут от вътрешността на пеналта разтърси левия стълб, а в добавеното време Петаня с отблизо с глава изпрати кълбото в напречната греда.

След паузата по нищо не личеше, че домакините са с човек по-малко. В 58-ата Кристиан Куаме помогна за контраатаката отляво с впечатляващата си бързина, а после имаше късмет успоредният му пас да попадне у Пионтек малко зад точката на дузпата. Полякът шутира с десния крак, а кълбото профуча в аут на сантиметри покрай целта.

В 70-ата минута щатният голаджия на Дженоа изпусна брилянтен шанс, след като бранителите на СПАЛ не се разбраха кой да го блокира при един дълъг пас. Това позволи на Пионтек да изпревари и вратаря за спорната топка, но във финалния миг той комично се размина  при опита да отправи изстрел.

Последният изгоден шанс за Дженоа бе в 84-ата минута, когато Куаме опита точността си с изстрел от над 20 метра. Вратарят Алфред Гомис бдеше и с плонж попречи на кълбото да навести долния десен ъгъл.

В класирането Дженоа е 15-и с 16 точки, като е на една пред 17-ия СПАЛ. Болоня, който е първият тим под чертата, има 11 пункта.