Ювентус победи Болоня с 2:0 като гост и поведе с четири точки на втория Лацио в класирането. Кристиано Роналдо откри от дузпа за "бианконерите", а Пауло Дибала добави второ попадение. В добавеното време на мача гол на португалеца беше отменен заради засада, а Данило бе изгонен, след като си изкара втори жълт картон.

Още в първите секунди на двубоя можеше да се стигне до куриозен автогол на гостите след лош пас назад на Матайс де Лихт към Шчесни, но вратарят успя да се справи с него и поправи грешката.

В 7-ата минута Роналдо отправи първия си удар в мача, но Лукаш Скорупски успя да го отрази, а Стефано Денсвил блокира Бернардески да направи добавка. При намесата на защитника останаха съмнения за негова игра с ръка. В 13-ата минута играчите на Ювентус отново претендираха за дузпа заради игра с ръка на противников футболист, но и този път съдията не посочи бялата точка.

В 23-ата минута "бианконерите" все пак най-после получиха дузпа, която беше отсъдена за дърпане на фланелката на Де Лихт от страна на Денсвил при центриране от корнер. Положението бе разгледано от ВАР и главният съдия Джанлука Роки посочи бялата точка. Кристиано Роналдо застана зад топката и реализира наказателния удар. Това бе 22-ри гол през сезона за португалеца.

В 36-ата минута Ювентус стигна и до второто си попадение в мача. Бернардески подаде с пета към Дибала, а аржентинецът я прати в противниковата мрежа с техничен удар от границата на наказателното поле. Четири минути по-късно Дибала отново можеше да се разпише, но волето му се оказа неточно.

Ювентус стартира по-добре и втората част. В 52-ата минута удар по земя на непокрития Роналдо излезе в аут. Секунди по-късно Бернардески нацели страничната греда, а добавката на португалеца беше отразена от Скорупски.

В 56-ата минута удар на Дибала прелетя покрай вратата. Малко след това имаше съмнения за дузпа за фаул на Де Шилио срещу Бароу, но такава не беше отсъдена.

В 61-ата минута Рикардо Орсолини отправи удар, който се оказа неточен. В същото време „бианконерите“ отговориха с изстрели на Кристиано Роналдо и Федерико Бернардески.

В 73-ата минута Кристиано Роналдо намери пространство на границата на наказателното поле след добра индивидуална игра и завъртя топката към вратата, но тя премина точно покрай лявата греда.

В последните минути на двубоя гол на португалеца беше отменен заради засада, а в добавеното време на мача влезлият като резерва Данило беше изгонен, след като си изкара втори жълт картон.

Със спечелените три точки Ювентус остана на първата позиция в Серия А с актив от 66 точки, докато Болоня е 10-и с 27 пункта.

СЪСТАВИТЕ:

БОЛОНЯ: Скорупски, Томиясу, Данило, Денсвил, Дийкс, Сванберг, Медел, Орсолини, Сориано, Сансоне, Бароу

Треньор: Синиша Михайлович

ЮВЕНТУС: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Де Шилио, Бентанкур, Пянич, Рабио, Бернардески, Дибала, Роналдо

Треньор: Маурицио Сари