Отборът на Рома не срещна трудности в домакинството си на Удинезе и го победи с класическото 3:0 в първи мач от неделната програма на 22-ия кръг в италианската Серия А. Жордан Верету в 5-ата и 25-ата (дузпа) и Педро в добавеното време на срещата, реализираха попаденията за „вълците“.  

"Джалоросите" откриха резултата още в петата минута, когато Рик Карсдорп комбинира с Джанлука Манчини на десния фланг, италианецът центрира в наказателното поле, където Жордан Верету изпревари съперник и засече с глава във вратата на Хуан Мусо - 1:0.

Именно вратарят на гостите извърши нарушение в 25-ата минута, когато повали Хенрих Мхитарян след подаване на Верету и главният съдия отсъди дузпа. С изпълнението се зае Верету, който бе безпогрешен за 2:0.

Пет минути след това "вълците" отбелязаха и трето попадение чрез Лоренцо Пелегрини, което обаче бе отменено след намесата на системата ВАР заради фаул в атака.

През втората част Рома продължи да контролира темпото, но стигна до попадение чак в третата минута от добавеното време на срещата. Негов автор стана резервата Педро, който отбеляза с красиво изпълнение от границата на наказателното поле след кратка суматоха в редиците на Удинезе. 

С тази победа Рома се завърна на третата позиция с актив от 43 точки, но е с мач повече от Ювентус, който е четвърти с точка по-малко. Удинезе остава 14-и с 24 пункта, с 9 точки повече от опасната зона.

ЗА „вълците“ предстои гостуване на Брага в първи 1/16-финал в Лига Европа, а идният уикенд ще пътува до Беневенто. Удинезе пък гостува на Парма в следващия кръг.