Рома разби с 4:0 като домакин Фиорентина в последния мач от 23-ия кръг на Серия А. По този начин „римските вълци“ записаха четиринайста поредна победа като домакин, което е изравнен клубен рекорд.

Рома доминираше от самото начало на мача и логично се поздрави с крайния успех.

Емерсон отправи удар от дистанция в 13-та минута, но не намери очертанията на вратата. Стефан Ел Шаарауи излезе сам срещу Татарушану в 16-та минута, но нападателят не успя да преодолее вратаря.

Рома поведе в 39-та минута, когато Даниеле Де Роси пусна перфектен извеждащ пас към Един Джеко, който бе покрит от Карлос Санчес и изпрати топката във вратата на Татарушану.

Домакините имаха отлична възможност да удвоят своята преднина в 43-та минута, когато Раджа Наинголан стреля от фаул, топката рикошира в човек от стената, след което попадна в Един Джеко, но той отблизо не успя да преодолее Татарушану, който се намеси решаващо и спаси.

Рома удвои своята преднина в 58-та минута, когато Даниеле Де Роси центрира от фаул в наказателното поле на Фиорентина, където Федерико Фасио засече топката с глава, тя рикошира в левия стълб на вратата на Татарушану и влетя в мрежата му.

Рома пропиля нова отлична възможност в 71-та минута, когато Един Джеко излезе сам срещу Татарушану, след което технично го прехвърли, но защитник на Фиорентина успя да избие малко пред гол линията.

Столичани поведоха с 3:0 в 75-та минута, когато Кевин Строотман пусна отличен пас към Раджа Наинголан, който изскочи сам срещу Татарушану и отблизо не пропусна хладнокръвно да отбележи.

Един Джеко оформи крайния резултат в срещата в 83-та минута, когато защитата на Фиорентина допусна катастрофална грешка, от която босненския нападател се възползва максимално и изпрати топката във вратата на Татарушану.

Рома е на второ място в класирането с 50 точки, а Ювентус е лидер с 54, но и мач по-малко. Наполи е трети с 48. Фиорентина е осми с 37 точки.