Рома допусна грешна стъпка при гостуването си на Беневенто в мач от 23-ия кръг на Серия А, завършвайки при равенство 0:0. „Римските вълци“ трябва още повече да съжаляват, че не стигнаха до победата, след като домакините играха над 30 минути в намален състав след червен картон на Камил Глик.

Възпитаниците на Филипо Индзаги реализираха попадение в 16-ата минута чрез Джанлука Лападула, но то бе отменено заради засада на нападателя.

Беневенто продължи да действа агресивно и в 33-ата минута отново Джанлука Лападула бе в центъра на вниманието, след като падна в наказателното поле, но дупза не последва.

В 57-ата минута домакините останаха в намален състав, след като опитният Камил Глик получи втори жълт и съответно червен картон.

Постепенно Рома пое инициативата и в 64-ата минута Рик Карсдорп стреля в левия ъгъл, но Лоренцо Монтипо с великолепен рефлекс спаси.

Дълбоко в добавеното време на двубоя Лоренцо Пелегрини бе много близо до попадението, но изстрелът му с глава бе избит от защитник на домакините. Веднага след това главният съдия Джанлука Пайрето посочи бялата точка за нарушение на Даам Фулон. Последваха оспорвания от резервната скамейка на домакините и Филипо Индзаги бе изгонене. Реферът все пак отиде да прегледа ситуацията с ВАР и отмени решението си.

По този начин Рома пропусна отлична възможност да притисне Милан, изоставайки с пет точки от втората позиция. В същото време Беневенто е 15-и с 25.