Рома продължава да преследва лидера Ювентус и постигна много ценна и трудна победа с минималното 1:0 като гост на Дженоа в мач от 19-ия кръг на Серия А.

Дженоа можеше да нанесе ранен удар още в 1-та минута, когато Диего Лаксалт отправи отличен далечен удар, но Войчех Шчесни успя да се намеси и да избие топката в корнер.

Рома отговори във 2-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Дженоа, Един Джеко засече топката, но Матиа Перин се намеси решаващо и успя да спаси. Вратарят обаче получи контузия при разтягането в опита да отрази удара и бе сменен принудително в 9-та минута от Еуженио Ламана.

Един Джеко взаимодейства много добре в 15-та минута с Раджа Наинголан, но завършващият удар на белгиеца бе разочароващ.

Лукас Окампос отправи много хубав далечен удар в 24-та минута, но Шчесни внимаваше и спаси.

Рома поведе в резултата в 36-та минута, когато Бруно Перес отправи остро центриране в наказателното поле на Дженоа, а Идзо не успя да изчисти топката и я изпрати в собствената си врата.

Рома бе близо до това да отбележи втори гол в 58-та минута, когато Раджа Наинголан намери с отличен пас Един Джеко в наказателното поле на Дженоа, а босненецът стреля от движение, от въздуха, но топката се спря в левия стълб на вратата на Ламана.

Дженоа притисна своя съперник в заключителните десет минути от мача и се опита да изравни резултата. Лукас Окампос бе близо да направи това във втората минута на добавеното време на срещата, когато насочи топката под напречната греда, но Шчесни се намеси решаващо и успя да избие в корнер.

Рома събра актив от 41 точки и изостава само на една зад лидера Ювентус, който обаче е и с два мача по-малко, а Дженоа е тринайсти с 23 точки.