Рома не успя да стигне до успеха в гостуването си на Монца в среща от 33-ия кръг на италианската Серия А. За домакините българският национал Валентин Антов остана на резервната скамейка през всичките 90 минути.

Тимът на Жозе Моуриньо, който имаше доста проблеми с контузени играчи, поведе с гол на Стефан Ел Шаарауи в 24-ата минута след грешка на стража на домакините Мишел Ди Грегорио, който след късо изпълнен начален удар получи от бранител на Монца и реши да се надиграва с Тами Ейбрахам пред вратарското поле. Нападателят му отне, след което топката стигна до Ел Шаарауи. Неговият първи удар бе блокиран пред голлинията, но при добавката топката попадна във вратата – 0:1.

„Вълците“ обаче допуснаха изравняване в 39-ата минута, когато Лука Калдирола по страхотен начин засече от въздуха дълбоко центриране от Николо Ровела от фаул към далечната греда – 1:1.

По този начин Рома записа трети пореден мач без успех в Калчото и остава на седмо място във временното класиране, макар че „вълците“ изостават само на две точки от Интер, който в момента е четвърти. Монца е 11-и с 45 пункта.