Отборът на Рома записа трета поредна победа и общо осма от началото на сезона, след като в мач от десетия кръг на Серия А победи с 1:0 Болоня. Единствения гол в срещата отбеляза Стефан ел Шаарауи, който бе точен през първото полувреме. Любопитно е да се отбележи, че и предишните два успеха в шампионата за състава, воден от Еузебио ди Франческо бяха със същия резултат (срещу Кротоне и Торино).

Със спечелените три точки активът на „римските вълци“ нарасна до 24, което ги поставя на петата позиция в класирането. Болоня, за когото това бе трето поредно поражение и общо пето до момента през кампанията, е 11-и с 14 пункта.

Първата по-опасна ситуация в мача дойде в 28-ата минута. След едно центриране Един Джеко, който бе около точката на дузпата, се извиси над всички и с глава стреля, но над напречната греда.

Болоня отговори в 32-ата минута. Адам Мазина с глава засече коварно, но Алисон демонстрира отличния си рефлекс и отрази за радост на феновете на „римските вълци“.

Минута след това играта се пренесе в наказателното поле на гостите, а голът бе факт. След центриране от корнер отляво, Лоренцо Пелегрини насочи топката към далечната греда, а Стефан Ел Шаарауи засече безкомпромисно за 1:0.

След почивката, в 47-ата минута, голмайсторът за домакините можеше да отбележи отново, след като стреля по земя от зоната пред наказателното поле, но ударът мина малко встрани от левия стълб.

Един Джеко се размина с осмо попадение от началото на сезона, след като негов гол не бе зачетен заради засада в 53-ата минута.

Спорен момент се състоя в 75-ата минута. Флоренци имаше претенции, че Бруно Петкович го е съборил в пеналта и поиска дузпа. Съдията обаче прецени, че няма основания да посочи бялата точка и даде знак играта да продължи.

До края на мача Рома направи още няколко атаки, но резултатът след тях остана непроменен.