Отборът на Рома се върна на победния път в Серия А, като в последния мач от 33-ия кръг съсипа Пескара навън с категоричното 4:1. Мохамед Салах отбеляза 2 попадения за римляните, а по едно добавиха Раджа Наинголан и Кевин Строотман. Много силен мач за „джалоросите“ изигра и крилото Стефан Ел Шаарави, чийто бяха асистенциите за 3 от 4-те попадения.

Загубата сложи край на надеждите за спасение при домакините, които загубиха и математически шанс за спасението си. "Делфините" се нуждаеха от минимум точка срещу "вълците", за да имат шансове поне на теория, но сега могат единствено да изравнят по точки - но не и да изпреварят - първия над чертата Емполи (29 пункта), стига да спечелят всичките си мачове до края. Пескара не е побеждавал в калчото вече над 2 месеца, а това за последно им се случи при първия мач на Зденек Земан начело.

Първото полувреме започна добре за гостите, които трябваше обаче да чакат до самия му край за откриването на резултата. Още в 3-ата минута гол на Салах беше отменен заради засада, а петнайсет по-късно Един Джеко при едно меле вместо да отбележи, стреля в тялото на вратаря Винченцо Фиорило. В 20-ата минута Наинголан разтресе напречната греда, с което домакините пак се спасиха.

Нищо не можеше да ги избави в 44-ата минута, когато Стефан Ел Шаарави тръгна навреме, за да се измъкне без засада зад гърба на отбраната и да овладее дългото подаване на Наинголан. Бившият ас на Милан се приближи до вратарското поле и с елементарен пас намери Строотман, който нямаше как да сбърка – 1:0.

Пескара още не се беше осъзнал и няколко секунди след подновяването на играча един от бранителите загуби топката под напора на Салах. Египтянинът пробяга почти половината терен и макар пасът му за Джеко да дойде малко дълъг, босненецът все пак овладя в пеналта и върна за Наинголан, който отбеляза – 2:0.

Малко след началото на второто полувреме, в 48-ата минута, Ел Шаарави отново получи топката отляво и даде пас към дъгата. Там беше Салах, който овладя и с левачката нанесе фалцов удар право в долния десен ъгъл – 3:0.

Интригата в двубоя окончателно приключи в 60-ата минута, когато Ел Шаарави и Салах сами спипаха защитата на Пескара на бърза контраатака. Първоначално египтянинът изведе италианеца сам срещу вратаря, но застигнат от трима противникови играчи той действа неегоистично и върна на своя съотборник, позволявайки му да отбележи лесен гол – 4:0.

Едва в края домакините защитиха честта си с малко щастлив гол на Ахмад Бенали. Ледиан Мемушай свърши по-трудното, като премина покрай двама играчи на Рома отдясно и нахлу в наказателното поле. От остър ъгъл той опита шут към вратата, който се превърна в пас и по-скоро удари Бенали в крачка – 1:4.

Три минути преди края на редовното време Кристиано Бираги можеше да отбележи още едно попадение за „делфините“, ако прекият му свободен изстрел не беше срещнал гредата.

Във временното класиране Рома заема второто място със 75 точки, на 4 пред третия Наполи. Лидерът Ювентус има 83. Пескара от своя страна е твърдо последен с едва 14 пункта.