Рома спечели с 2:0 гостуването на Кротоне в мача от 29-ия кръг на Серия А. Головете за победата на „римските вълци“ отбелязаха Стефан Ел Шаарауи и Раджа Наингонал.

Раджа Наинголан отправи много опасен удар от дистанция в 12-та минута, но топката премина над напречната греда на вратата на Кордас.

Адриан Стоян отправи хубав удар в 34-та минута, но встрани от левия стълб на вратата на Алисон.

Рома поведе в резултата в 39-та минута, когато Александър Коларов центрира в наказателното поле на Кротоне, където Стефан Ел Шаарауи отблизо вкара във вратата на Кордас.

Алекс Кордас направи блестящо спаяване в 51-та минута, когато отрази удара на Един Джеко.

Алисон спаси удара на Марчело Трота в 57-та минута.

Александър Коларов се опита да изненада Кордас с далечен удар в 65-та минута, но топката премина страни от левия стълб на вратата на Кротоне.

Рома удвои своята преднина в 75-та минута. Алесандро Флоренци подаде към Раджа Наинголан, който с удар от разстояние вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Кордас.

Алисон направи ново спасяване в 82-та минута, когато отрази удара на Сими.

В заключителните секунди на срещата Рома можеше да вкара трети гол. Алесандро Флоренци отне топката и навлезе в наказателното поле на Кротоне, след което пусна перфектен пас към Ченгиз Юндер, който стреля, но пред гол линията играч на домакините успя да изчисти топката.

Рома е трети в класирането с актив от 59 точки, докато Кротоне е в зоната на изпадащите с 24 точки.

В други мачове от кръга в Серия А Верона загуби с 0:5 от Аталанта, Торино загуби с 1:2 от Фиорентина, Каляри спечели с 2:1 като гост срещу Беневенто.