Рома надви с 1:0 Сампдория в Генуа и събра 54 точки, като се изкачи на пето място в класирането, измествайки оттам градския си съперник Лацио. "Вълците" спецелиха срещата от 31-ия кръг на Серия "А" благодарение на гола на арменския офанзивен халф Хенрих Мхитарян в 27-мата минута.

14 снимки

До попадението се стигна след хубава атака на гостите отляво, при която Лоренцо Пелегрини подаде на Никола Залевски, а младият полски ляв бек центрира към Тами Ейбрахам. Английският нападател не успя да играе с топката така както му се искаше, но кълбото попадна в Мхитарян и то от близко разстояние не сбърка - 0:1.

Мачът като цяло не предложи кой знае колко интересни моменти пред двете врати, като "джалоросите" се защитаваха стабилно и атаките на генуезци не вървяха.

Лошата новина за Жозе моуриньо и Рома от двубоя бе свързана с преждевременното излизане от терена на топреализатора на тима Тами Ейбрахам. В 81-вата минута англичанинът отстъпи мястото си на узбекистанеца Елдор Шомуродов, след като получи травма в рамото, която му причиняваше сериозна болка, какот се видя и когато "деветката" седна на пейката.

Не е ясно дали Моуриньо ще може да разчита на Ейбрахам за мача с норвежкия тим Бодьо/Глимт в четвъртък в Лигата на конференцията.