Рома постигна класическа победа с 3:0 при визитата си на последния в класирането Киево в мач от 23-ия кръг на Серия А. „Римските вълци“ изиграха много силен мач, в който можеха да постигнат още по-крупна победа.

Рома поведе в резултата в 9-та минута, когато Стивън Н‘Зонзи с глава изведе Стефан Ел Шаарауи зад отбраната на Киево, а той финтира вратаря Сорентино и прати топката в мрежата му.

Рома удвои своята преднина в 18-та минута, когато Един Джеко финтира защитник на Киево и с премерен удар вкара топката под плонжа на Сорентино.

Антонио Миранте се намеси решаващо в 33-та минута, когато спаси удара с глава на Филип Джорджевич.

Рома вкара трети гол в 51-та минута. „Джалоросите“ изградиха скоростна атака, Един Джеко комбинира с Александър Коларов, който излезе на скорост сам срещу Сорентино и прати топката за трети път във вратата на Киево.

Рома можеше да вкара четвърти гол в 83-та минута, когато след чудесна атака топката попадна в Ел Шаарауи, който стреля, но топката се спря в десния стълб на вратата на Сорентино.

Киево можеше да направи по-почетна своята загуба в 84-та минута, но ударът на Скелото бе спасен от Миранте.

Рома се изкачи на четвърто място във временното класиране на Серия А с 38 точки, колкото има и петия Лацио. Милан е шести с 36 точки, но и мач по-малко.

Киево остава последен с 9 точки.