Рома и Тотнъм изиграха тази нощ един от поредните мачове от приятелския турнир Интернешънъл Чемпиънс Къп. "Джалоросите" победиха с 3:2 в двубоя в Ню Джърси, в който обаче главната "звезда" бе съдията Иларио Грайеда.

Той се прочу с това, че се опита да изгони от резервната скамейка треньора от щаба на Рома Мигел Д'Агостино, но...не успя.

След спорно отсъждане на дузпа, Грайеда си навлече гнева заради решение да отсъди нарушение на Хари Кейн за фаул срещу Костас Манолас секунди, след като не обърна внимание на претенции за дузпа.

Реакцията на Д'Агостино явно бе много бурна, което накара американският съдия да изгони специалиста от скамейката. Той тръгна да напуска мястото си, но бе върнат от своите колеги в щаба.

Самият Маурисио Почетино в един момент също бе помолен да напусне терена, но той остана на мястото си също както Д'Агостино. Четвъртият рефер също се опита да помогне за изгонването на двамата, но не успя.

Иначе на игрището резултатът бе открит след 13 минути игра чрез реализирана дузпа от Диего Пероти, която обаче бе отсъдена при странни обстоятелства. Първоначално Грайеда даде знак играта да продължи, след като центрирането на Раджа Наинголан срещна ръката на Камерън Картър-Викърс. Малко след това обаче Грайеда все пак посочи бялата точка след консултация със страничния рефер, който обаче бе изостанал много назад и изобщо нямаше видимост към ситуацията.

Чрез Хари Кейн Тотнъм имаше два добри шанса за изравняване, но това не се случи. След драмите около тъч линията и многото извършени смени, в 70-ата минута Ченгиз Ундер вкара втори гол покрай Уго Лорис.

Винсен Янсен удари гредата от близко разстояние, а голът на Хари Уинкс в 87-ата минута изглеждаше почетен за Тотнъм. Само че в първата минута на продължението Янсен засече перфектно центриране на Джордж-Кевин Нкуду за 2:2.

Това обаче не бе всичко в мача. В ответната атака Марко Туминело реализира трети гол за крайното 3:2.