Рома записа трета поредна победа в италианското първенство, като головата разлика на отбора в тези три срещи е 10:1. Рома се наложи с 3:1 при домакинството си на Удинезе от шестия кръг на Серия А.

Рома поведе още в 12-та минута, когато Раджа Наинголан се пребори за топката и пусна перфектен извеждащ пас към Един Джеко, който изскочи сам срещу Албано Бисари и не пропусна да вкара.

Рома можеше да удвои своята преднина в 16-та минута, когато Един Джеко отправи много хубав удар, но Бисари направи невероятно спасяване.

Един Джеко направи добър пробив в 25-та минута, след което си отвори пространство в наказателното поле на Удинезе и стреля, но Бисари спаси.

Максимилиано Лопес получи отличен пас в наказателното поле на Рома в 29-та минута. Той показа чудесен контрол върху топката и стреля, но Алисон спаси.

Рома удвои своята преднина в 30-та минута, когато Един Джеко подаде към Стефан Ел Шаарауи, който успя да засече топката и да я изпрати във вратата на Бисари.

Рома успя да отбележи трети гол в 45-та минута, когато Пероти се опита да комбинира с Ел Шаарауи в наказателното поле на Удинезе, но пусна много неточен пас. Ларсен обаче допусна много груба грешка в опита да върне топката на Бисари и я подари на Ел Шаарауи, който отблизо не пропусна да направи резултата 3:0 и да отбележи своето второ попадение в срещата.

Съдията Давиде Маса свири дузпа за Рома в 87-та минута. Диего Пероти изпълни наказателния удар, но изпрати топката в десния стълб на вратата на Бисари. След това топката се върна в Пероти, но той пропусна да вкара.

Удинезе отбеляза почетен гол в 90-та минута, който бе дело на Йенс Ларсен.

След този успех Рома събра актив от 12 точки. Това бе пета загуба за Удинезе от началото на сезона и отборът има само 3 точки.