Тимът на Сампдория записа втора победа от началото на сезона, побеждавайки с минималното 1:0 като гост на СПАЛ, в последен двубой от 11-тия кръг на италианската Серия А. Единственото попадение падна в добавеното време на мача и бе дело на появилия се секунди преди това Джанлука Капрари.

Двата тима отправиха доста удари към вратата на съперника си, но много малко от тях бяха сериозна заплаха за някой от двамата вратари.

Когато изглеждаше, че двубоят ще завърши без победител Самподрия стигна до успеха. В първата минута на добавеното време Фабио Депаоли центрира почти от аут-линията в наказателното поле, където Гастон Рамирез игра с глава и насочи топката към вратата. Това обаче се превърна в асистенция за появилият се само секунди преди това Джанлука Капрари, който успя да засече отклонената топка и я прати във вратата на Етрит Бериша и отбеляза, донасяйки трите точки за гостуващия тим.

Това бе първа победа за Клаудио Раниери като наставник на „моряците“. С тази победа неговия тим се отлепи от последното място, но остава в опасната зона, на 18-та позиция, с актив от осем точки. СПАЛ пък падат до последното място със седем точки. В следващия кръг СПАЛ гостува на Удинезе, докато Сампдория приема Аталанта.