Отборът на Наполи за пореден път разочатова почитателите си, завършвайки 0:0 при домакинството си на Дженоа в последен двубой от съботната програма на 12-тия кръг на Серия А. 

Още във втората минута домакинските привърженици си помислиха, че имат повод за празненства, след като Лоренцо Инсиние вкара. След проверка от видео-асистент рефера обаче се оказа, че голът няма да бъде зачетен. 

Само няколко минути по-късно Пиотър Зиелински опита мерника си от далеч, но ударът му премина съвсем малко встрани. До края на първата част обаче добрите положения пред вратата на Дженоа бяха твърде малко. 

В началото на второто полувреме добър шанс се откри пред Дрийс Мертенс. Белгиецът получи извеждащ пас за защитата на генуезци, но ударът му беше спасен от вратаря Андрей Раду. 

До края на мача момчетата на Карло Анчелоти продължиха да натискат в търсене на победно попадение, но до такова така и не се стигна. С поредните пропуски се отчетоха Ървинг Лозано и Фабиан Руис, но публиката на "Сан Паоло" така и не видя гол. 

По този начин пропадането на Наполи продължава, като отборът вече заема 7-та позиция в Серия а актив от 19 точки. Дженоа, от своя страна, излезе поне временно от зоната на изпадащите след спечелената точка и е на 17-та позиция с актив от 9 пункта.