Каляри се поздрави с важна победа в битката за оцеляване в италианския елит. Тимът на Леонардо Семпличи надигра с 3:2 като домакин Рома в среща от 33-ия кръг на Серия "А". 

Още в 4-ата минута гръцкият защитник на Каляри Хараламбос Ликоянис изведе домакините от Сардиния напред в резултата. Той се възплозва от хубав пас отдясно на уругваеца Нахитан Нандес, изплъзна се от защитата на "вълците" и от близка дистанция не остави шансове на Пау Лопес.

В 27-ата минута тимът на Пауло Фонсека изравни резултата. Лоренцо Пелегрини намери Карлес Перес в наказателното поле на домакините и испанското крило стреля към противниковата врата. Топката се отби от гредата, но се върна право при юношата на Барселона и този път той не сгреши - 1:1.

В 57-ата минута румънският халф Разван Марин изпрати топката във вратата на Лопес с шут извън наказателното поле и Каляри си върна водачеството в резултата.

Седем минути след това Жоао Педро направи резултата 3:1. Бразилецът заби топката с блестящ удар с глава във вратата след центриране от корнер на близката греда на Марин.

В 69-ата минута опитният аржентински защитник на Рома Федерико Фасио върна "вълците" в мача. Той насочи много добре топката с глава след центриране от ъглов удар на Карлес Перес и стражът Гулиелмо Викарио не успя да спаси - 3:2.

До края на срещата гостите така и не съумяха да се доберат поне до равенство и вече в три поредни шампионатни срещи нямат победа.