Рома се класира за полуфиналите на Купата на Италия, където си осигури среща с Лацио. „Джалоросите“ спечелиха доста трудно с 2:1 домакинството си на Чезена.

Рома взе инициативата в самото начало на мача. В 9-та минута Стефан Ел Шаарауи отправи удар от дистанция, но не намери целта.

Чезена можеше да изненада домакините в 10-та минута, когато Родригес изскочи на добра позиция, но се забави и в крайна сметка спечели само корнер.

Костас Манолас отправи хубав удар, но топката премина встрани от вратата на Алиарди.

Чезена бе близо до това да поведе в резултата в 25-та минута, когато Коне стреля от фаул, но топката се спря в гредата.

Рома отговори с добра комбинация между Тоти и Един Джеко, който стреля, но над напречната греда в аут.

Алисон се наложи да се намесва в 28-та минута и да отразява удара с глава на Родригес.

Гол на Ел Шаарауи не бе зачетен в 29-та минута заради засада.

Алисон отново се наложи да отразява опасен удар на Родригес в 39-та минута.

Раджа Наинголан тества Алиарди в 54-та минута, след което при добавката Кевин Строотман пропусна да вкара в опразнената врата.

Вратарят на Чезена спаси удар на Франческо Тоти в 62-та минута. Минута по-късно Алиарди отново се намеси решаващо, когато спаси удар на Джеко с крак. В 65-та минута след комбинация между Тоти и Джеко, босненецът се отчете с нов пропуск.

Рома поведе в 68-та минута, когато Наинголан подаде към Ел Шаарауи, който достави топката до Джеко в наказателното поле на Чезена, а босненецът този път отблизо не пропусна да вкара във вратата на Алиарди.

Чезена успя да изравни резултата в 73-та минута след попадение на Гаритано.

Франческо Тоти бе на път да изведе Рома отново напред в резултата в 77-та минута, но капитанът на домакините бе разубеден от спасяването на Алиарди.

Съдията свири дузпа за Рома в петата минута на добавеното време на срещата за нарушение на Алиарди срещу Строотман. Наказателният удар бе реализиран от Франческо Тоти, който донесе победата за Рома.

На полуфиналите за купата на Италия един срещу друг ще се изправят Рома - Лацио и Наполи - Ювентус.