Новата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо започна по мечтан начин в италианския гранд. Португалецът направи неофициален дебют в традиционно провеждащия се приятелски мач между „бианконерите“ и „Б“-отбора им, като нареди името си сред голмайсторите за успеха с 5:0.

Срещата се състоя при небивал интерес отстрана на тифозите на „черно-белите“. 5000 гледаха на живо, а други 5000 не успяха да влязат. Логично най-интересната персона на терена бе петкратният носител на „Златната топка“, който бе горещо приветстван от феновете. Нещо повече, запалянковци нахлуха на терена, за да се докоснат до идола си в 72-ата минута, а срещата бе прекратена. Същевременно на фона на тази фенска любов,  Роналдо се отблагодари за топлото посрещане и отдели време за снимки и автографи. 

Точно седем минути бяха нужни на новата седмица на италианския шампион, за да отбележи първия си гол с екипа на „Старата госпожа“. Най-добрият голмайстор в историята на Реал Мадрид получи подаване на Федерико Бернардески и с безпощаден удар направи 1:0. 

БГНЕС
19 снимки

Емре Джан се разписа в 14-ата минута, но попадението не бе зачетено заради маркирана засада.  

До края на първата част Ювентус отбеляза още три попадения и се оттегли на почивка с преднина от 4:0. В 17-ата минута Ювентус „Б“ си вкара автогол, притиснат от Роналдо и Бонучи, а до края на полувремето Пауло Дибала се разписа на два пъти – в 30-ата и 40-ата минута.

На почивката Роналдо, който след дебютното си попадение създаде още няколко опасности пред вратата на втория тим на Юве, бе заменен.  

Клаудио Маркизио наниза пети гол малко след подновяването на играта. Дибала комбинира със Сами Кедира, който пусна към Маркизио, а той покачи на 5:0.

Марио Манджукич бе близо до попадение в 67-ата минута, но изстрелът му бе страхотно париран от стража на Ювентус „Б“.

Сезонът в Серия А започва през идния уикенд. Първият мач Ювентус е на 18 август. Момчетата на Масимилиамо Алегри гостуват на Киево от 19.00 часа.