Лацио завърши 1:1 при домакинството си на Торино от 19-ия кръг на Серия А. Двубоят на стадио „Олимпико“ предложи изключителен екшън и много емоции, като домакините повече може да съжаляват, че не успяха да стигнат до победата, тъй като имаха превъзходство през по-голямата част от мача и създадоха повече опасности пред вратата на Салваторе Сиригу.

Лацио започна активно двубоя, а в 10-та минута Адам Марушич преодоля трима футболисти на Торино, след което пусна към Хоакин Кореа, но той не успя да стреля от много чиста позиция.

Торино бе на път да смълчи трибуните в 16-та минута, когато Ансалди центрира в наказателното поле на Лацио, където Лоренцо Де Силвестри стреля с глава, а топката се спря в напречната греда на вратата на Стракоша.

Лацио продължи да доминира и в 25-та минута, Луис Алберто комбинира с Чиро Имобиле, който отправи много мощен удар, но Сиригу бе на мястото си и спаси.

Пред Чиро Имобиле се откри нова добра възможност в 44-та минута, но ударът му не намери целта.

Съдията Масимилиано Ирати свири дузпа за Торино в добавеното време на първата част за нарушение на Адам Марушич срещу Андреа Белоти в наказателното поле на Лацио. Именно Белоти реализира наказателния удар, пращайки топката под плонжа на Стракоша, като по този начин изведе Торино напред в резултата.

„Биковете“ пропуснаха страхотна възможност да си подпечатат успеха в 60-та минута. Лукас Лейва се опита да избие топката, но в същото време я изпрати на пътя на Лоренцо Де Силвестри, който отблизо бе сам срещу Стракоша, но заложи на силата вместо на точността и прати топката високо над напречната греда в аут.

Лацио успя да изравни резултата в 62-та минута с много красив гол на Сергей Милинкович-Савич. С удар от около 20 метра той прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на Сиригу.

Лацио се втурна в търсене на победния гол. В 65-та минута Марушич комбинира с Чиро Имобиле, който бе изведен на много добра позиция, но ударът му бе блокиран от Кофи.

Минута по-късно Кофи се наложи на два пъти да блокира ударите на Милинкович-Савич и на Алберто.

Лацио имаше много осезаемо надмощие в този период от срещата. В 67-та минута Милинкович-Савич комбинира с Чиро Имобиле, който направи пропуск от изгодна позиция. Сърбинът пусна пас към Имобиле в наказателното поле на Торино, след което нападателят отправи слаб удар, който не затрудни Сиригу.

Торино можеше да стигне до победата в 83-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Лацио последва удар с глава на Лоренцо Де Силвестри, но топката се спря в десния стълб на вратата на Стракоша.

Съдията Масимилиано Ирати изгони Адам Марушич с директен червен картон в 86-та минута.

Торино също завърши мача с човек по-малко, след като арбитърът изгони Суалио Мейте.

След това равенство Лацио е четвърти с 32 точки, докато Торино е девети с 27 точки.