Марио Балотели пропусна поредната възможност, която получи в своята кариера. Нападателят се завърна в родната Бреша, за да спаси отбора от изпадане, но по всичко изглежда, че трудният характер на звездата ще му изиграе лоша шега. Какво ли щеше да стане, ако Марио постоянно не се забъркваше в конфликти? Как ли щяха да се развият нещата, ако Балотели мислеше само за футбол?

Според много специалисти Марио Балотели сега щеше да е една от най-големите звезди на футбола, ако ги нямаше скандалите, конфликтите и споровете. И в Бреша не провървя на нападателя. Той дори вчера пропусна тренировката на отбора, като основната причина за това са болки в стомаха. Истината обаче изглежда съвсем различна и медиите в Италия упорито твърдят, че „Супер Марио“ се е забъркал в сериозен конфликт с боса на клуба Масимо Челино. Различията между двамата изглеждат непреодолими и по всяка вероятност Бреша просто ще се превърне в поредния отбор, за който е играл бившият италиански национал.

От гледна точка на Бреша отборът ще остане без може би най-голямата си звезда, но нищо чудно това да бъде за добро. Марио Балотели пропиля поредния си шанс в своята кариера, шанс, който можеше да изстреля италианеца към по-силен клуб. Не спират и слуховете, че самият Балотели е твърдо решен да участва с Италия на европейското първенство през следващото лято, но старши-треньорът на страната Роберто Манчини вече на няколко пъти сподели, че той сам трябва да заслужи своето място в състава. Най-различни информации пращат Марио най-вече в Турция, като интересът на Галатасарай към играча е доста сериозен. Едно обаче е ясно. Марио Балотели пропусна много възможности да се превърне във футболист от огромна величина и ако продължава само да сменя отбор след отбор, Балотели просто няма да получи своя шанс да представя страната си на още един голям форум.

 

Автор: Делян Калинков