Отборът на Сасуоло записа изключително изразителен успех с 4:1 над Специя. За гостите от Лигурия на пейката остана Петко Христов, докато за домакините изненадващо резерва остана Джанлука Скамака. Все пак снажният таран се появи през втората част и дори отбеляза четвъртото попадение за "неровердите".

Капитанът на тима от Емилия-Романя Доменико Берарди откри от дузпа в 17-ата минута, но юношата на Рома Даниеле Верде възстанови паритета в 35-ата минута.

В началото на втората част Берарди наказа за втори път Иван Проведел, след като получи добро подаване от Грегоар Дефрел. Турският централен защитник Каан Айхан пък подпечата победата на тима на Алесио Диониси в 78-ата минута, когато се разписа за 3:1.

Трудната втора част за "орлите" обаче не свърши. В 81-ата минута влезлият като резерва Джанлука Скамака каза своята дума, отбелязвайки четвърти гол за совя тим.

С победата Сасуоло се настани на девета позиция с 43 точки - пет зад Аталанта, държащ последната евроквота за Италия. Бергамаските са и с мач по-малко от тима от "Мапей Стейдиъм". "Белите", които играха в този мач в оранжево пък са на 15-о място с 29 пункта и за момента са на 7 точки от опасната зона, където е тимът на Венеция.