Българският национал Петко Христов игра цял мач за Специя, но не успя да помогне много на тима да предотврати тежка загуба при гостуването на Верона.

Тимът на Игор Тудор спечели с 4:0, като реши мача още до почивката, когато водеше с три гола. Джовани Симеоне откри още в четвъртата минута, а Марко Фараони удвои аванса на домакините в 15-ата. Малко преди почивката красиво попадение на Джанлука Капрари направи резултата 3:0, а през второто полувреме и Даниел Беса се разписа.

Специя завърши мача с 10 човека, след като Симоне Бастони получи червен картон в 82-ата минута. Тимът на Петко Христов е в зоната на изпадащите с актив от 4 точки и вече има 19 допуснати гола след седем кръга в Серия А.

Срещата започна неприятно за Специя, който при първата опасност допусна гол. След ъглов удар Симеоне бе оставен непокрит и с глава откри резултата в четвъртата минута. Гостите се представиха малко по-добре в нападение, но не се възползваха от положенията си. Вратарят на Верона Монтипо отрази удар на Верде. В 15-ата минута Фараони получи отлично подаване от Капрари и с диагонален изстрел удвои аванса на домакините.

Тимът на Тиаго Мота можеше да се върне в мача, но удар с глава на Манай срещна гредата, а при добавката албанецът направи голям пропуск, като прати топката над вратата. Отново той получи шанс след половин час игра, когато бе изведен от Верде, но Монтипо спаси. Малко преди почивката интригата в двубоя до голяма степен приключи, след като Капрари много красиво прати топката в горния ляв ъгъл на Зут за 3:0.

След почивката Специя правеше някакви опити да се върне в мача, но не затрудни сериозно съперника. Отлична контраатака на домакините доведе до четвърти гол, дело на Беса. Осем минути преди края гостите останаха с човек по-малко. Симоне Бастони реагира на единоборство и удари с лакът в ребрата съперник, но без да влага сила и можеше и да не бъде изгонен.

В другия мач, игран по същото време, Сампдория и Удинезе завъртяха знаменито 3:3.