Ювентус записа разочароващо 0:0 при визитата си на Сампдория в среща от втория кръг на Серия “А”. Тимът от Торино не създаде почти никакви положения и даже може да се радва, че не загуби, защото на два пъти гредите спасиха отбора. 

Юве наложи осезаемо предимство във владението на топката още от началото, но домакините бяха тези, които създадоха първата опасност. В 6-ата минута Мехди Лерис беше изведен сам срещу Матия Перин, но вратарят успя да докосне кълбото, след което то се отби в напречната греда и не влезе в мрежата. 

Този игрови епизод като че ли смути гостите, които в следващите няколко минути оставиха "моряците" да бъдат по-активни. Така обаче в 15-ата минута Хуан Куадрадо отмъкна топката от Томас Ауджело и се устреми към вратата на съперника, след което избра сам да завърши, но Емил Аудеро спаси мощния му шут. 

В 18-ата минута Душан Влахович за малко да си отбележи нелеп автогол, след като опита да изчисти центриране от корнер, но така засече топката, че тя се отби в гредата на вратата на Перин. 

За началото на втората част Алегри вкара Матия Де Шилио на мястото на Алекс Сандро. Четири минути бяха необходими на Юве да създаде опасност, като в случая Влахович стреля с левия крак в аут. 

"Бианконерите" обаче продължиха да се затрудняват и след час игра терена напусна и Уестън Маккени за сметка на 19-годишния Фабио Мирети. 

В 65-ата минута Ювентус най-накрая създаде опасност, превърната в гол от Адриен Рабио. Радостта на гостите обаче беше кратка, защото ВАР маркира засада на Влахович при атаката. 

Последваха нови безплодни минути и чак в 87-ата се стигна до нещо интересно. Тогава влезлият за Юве 20-годишен Николо Ровела шутира опасно, а секунди по-късно на другата врата малко не достигна на ветерана Фабио Куалярела да намери целта с техничен прехвърлящ удар. 

Ювентус получи шанс за късен победен гол, след като в третата минута на добавеното време Костич засече от въздуха, но вратарят Аудеро отрази