Старши треньорът на Милан смята, че полуфиналът за Купата на Италия срещу Ювентус е бил много равностоен и в двата мача, след като "росонерите" отпаднаха само заради головете на чужд терен. Резултатът от първия мач - 1:1 се оказа решаващ, тъй днес Кристиано Роналдо пропусна дузпа. Секунди след това пък Анте Ребич бе изгонен заради нарушение срещу Данило.

За Милан, в тази среща, липсваха основни футболисти като Златан Ибрахимович, Тео Ернандес и Саму Кастейехо.

"Разочароващо е, че трябва да го кажа, но в двата мача голът им на "Сан Сиро" се оказа решаващ", каза Пиоли пред "Rai Sport".

„Ние също почувствахме натиска от играта и притежанието на топката от Юве, бяхме наивни заради дузпата и червения картон, но след това играхме много добре и имахме два или три шанса за гол. Ако те бяха влезли...Жалко, тъй като това беше нашата цел, не успяхме, така че сега трябва да се класираме за Европа чрез Серия А. Това беше много малка разлика в двата мача. И двете срещи завършиха при равен резултат, просто това, че ни вкараха у дома ни принуди да вкараме във втория мач", продължи специалистът.

„Издържахме в отбраната и това трябва да ни покаже, че можем да бъдем солидни, защото се нуждаем от тези умения, за да продължим добре през останалата част от сезона. Разочароващо е, много искахме да играем на финала. Това, от което се нуждаем сега, е да бъдем по-последователни, тъй като досега през сезона не сме успяхме да постигнем резултатите, които заслужихме, тъй като завършекът ни не беше добър и не реализирахме достатъчно от нашите шансове", коментира още Пиоли.