В Италия е започнала петиция титлата от настоящия сезон да бъде присъдена на Аталанта. Отборът се помещава в Бергамо – градът, който е най-силно похитен от върлуващата пандемия от коронавирус. Вече има над 15 хиляди потвърди смъртни случая в Италия, като 8,656 са именно от региона Ломбардия.

Бергамо е малък град с приблизително 120 хиляди души население, като през миналия месец четири хиляди и петстотин човека оттам починаха в следствие на вируса. Нацията  шокирана от почти военното положение, тъй като камиони на армията пренасят труповете в други градове, тъй като тамошните крематориуми са задръстени от хора.

В страна пък от футболни фенове е стартирала петиция титлата през сезона да бъде дадена на бергамаските. Аталанта е на четвъртото място в класирането с мач по-малко, а също така е и на 1/4-финал в Шампионската лига. Петицията е озаглавена – „Титла за Аталанта заради двете години поредни, с които правят страхотни неща и да се отплатим на град Бергамо – злощастният символ за Италия, свързан с COVID-19”.

Ювентус вече потвърди, че няма да приеме Скудетото, ако сезонът не бъде завършен, въпреки че торинският клуб е на върха, с точка пред втория Лацио.

Аталанта никога не е печелил Серия А, а също така през тази година за пръв път играе в ШЛ.