Парма спечели ценна победа с 2:1 над Дженоа при гостуването си на „Луиджи Ферарис“ и се измъкна от опасната зона и в същото време удължи агонията на „грифоните“ от началото на сезона.

Гостите стартираха отлично срещата и откриха резултата в 10-ата минута. Юрай Куцка изведе Жервиньо зад гърба на защитата. Нападателят овладя и хладнокръвно преодоля Алберто Палеари.

Домакините опитаха да реагират бързо и в 16-ата минута резултатът можеше да бъде изравнен. Елдор Шомуродов нахлу в наказателното поле и стреля, но Луиджи Сепе се намеси решително.

В 31-ата минута Джанлука Скамака се освободи в наказателното поле и отправи удар, но топката премина над напречната греда.

В заключителните минути на първата част Жервиньо на два пъти можеше да удвои преднината на Парма, но не успя да намери целта.

Гостите удвоиха преднината си в началото на второто полувреме, когато Жервиньо се освободи от съперник в наказателното поле и с удар по земята реализира в долния десен ъгъл.

Дженоа успя да върне едно попадение в 50-ата минута, когато Елдор Шомуродов се възползва от не добра в игра в защита на „дуковете“ и с удар в десния ъгъл реализира.

До края на двубоя „грифоните“ опитаха да възстановят равенството, но не успяха да застрашат вратата на Луиджи Сепе и по този начин Парма си тръгна с ценни три точки.