Отборите на Парма и Кротоне ще играят в Серия "В" от новия сезон. Двата загубиха и теоретичните си шансове за спасение след изиграването на днешните срещи от 35-ия кръг на Серия "А".

Парма загуби с 2:5 като домакин от Аталанта, допускайки шеста поредна. Руслан Малиновски даде аванс на Аталанта след 12 минути игра, а вторият гол в мача падна чак в 52-рата минута, когато резервата Матео Песина покачи на 2:0. В 77-мата минута Луис Муриел покачи на 3:0 в полза на гостите, но в ответната атака Хуан Брунета върна един гол за Парма.

Това обаче далеч не бе всичко в срещата и след 86-ата минута Аталанта вкара още два гола чрез Муриел и Алексей Миранчук, докато между двата гола за Парма вкара Зимон Зом.

Победата върна Аталанта на второто място в класирането със 72 точки, на две пред третия Наполи и на три пред отборите на Ювентус и Милан, които се срещат по-късно днес. Три кръга преди края Парма е на предпоследната 19-а позиция с 20 точки, на непреодолимите 14 точки от 17-ия Специя.

Кротоне, който все още има да изиграе четири мача, също се сбогува с елита, след като Каляри победи като гост Беневенто с 3:1. По този начин Каляри събра 35 точки и се изкачи на 16-о място. Кротоне е последен с 18 точки, а Беневенто остава на 18-а позиция с 31 точки, на три зад Специя и на четири зад Каляри.

Харалампос Ликоянис даде аванс на сардинци още в първата минута на мача, но четвърт час по-късно Джанлука Лападула изравни за Беневенто за 1:1.

Каляри стигна до решително предимство в мача в 64-тата минута чрез Леонардо Паволети, а крайното 1:3 оформи бразилецът Жоао Педро в добавеното време на срещата.

В последния мач този следобед Верона и Торино приключиха при 1:1. Торино откри в 86-ата минута чрез косоварския национал Мергим Войвода, докато Федерико Димарко изравни за Верона три минути след това. В класирането Верона е на 10-о място с 43 точки, докато Торино е на 15-о място с 35 точки.