Капитанът на Аталанта Алехандро „Папу“ Гомес разкри момента, когато е видял, че клубът може да се превърне във голям и как Джан Пиеро Гасперини е променил манталитета на тима. „Започнахме това невероятно пътешествие“.

Аржентинецът навърши 32 години и се намира в невероятна форма, реализирайки седем попадения и 12 асистенции, които помогнаха на Аталанта да заеме четвъртата позиция в Серия А и място на четвъртфиналите в Шампионската лига.

„Когато бях малък, мечтаех да играя в голям клуб, но тогава разбрах, че заедно със съотборниците, треньора и клуба може да направим Аталанта такъв“, споделя Гомес в една от социалните мрежи.

„От деня, когато си поставих тази цел, реших да остана в клуба. Бях близо до Атлетико Мадрид, но съдбата ме отведе до Украйна“, добави още той.

Гомес направи дебют в Серия А в Катания през 2010 година, преминавайки от Металист Харков през 2013 година и се премести в Италия година по-късно.

Въпреки това аржентинеца признава, че Аталанта може да бъде определен като клуб преди и след пристигането на Гасперини през 2016 година.

„Всичко се промени с Гасп. Предишния сезон имахме 14-15 мача без победа, но въпреки това бяхме много добре с него. Тогава загубихме приятелски турнир и той беше бесен. Даде ни различен манталитет. Не искаше да достигнем 40 точки, за да си осигурим оцеляването в Серия А. Искаше винаги да си поставяме нови цели и с течение на времето манталитетът се променяше за всички, започвайки това невероятно пътешествие.“, каза капитанът на „бергамаските“.

„Моите планове са да остана в Бергамо и дори да стартирам футболна школа. Аталанта има най-добрите млади таланти в Европа, така че със сигурност мога да се науча как се правят нещата“, каза Гомес.