Отборът на Палермо с българина Ивайло Чочев в състава записа хикс 1:1 с един от лидерите в Италия Наполи. В мач от 22-я кръг на Серия А Палермо поведе рано на домакините и след като допусна гол в 66-ата минута, удържа равенството.

След три поредни победи в шампионата, Наполи направи хикс и не успя да се изравни с втория Рома по точки, тъй като остана с 45 в актива си на втората позиция във временното класиране.

Палермо пък прекъсна серията си от три поредни поражения, но остава на предпоследна позиция в подреждането с едва 11 точки.

Българинът Ивайло Чочев изигра цял мач за Палермо, като се отличи с един страхотен истрел в 62-ата минута, който можеше да застраши вратата на Наполи, но защитник застана на пътя на топката.

Предпоследния в Италия Палермо изненада Наполи още в 6-ата минута с попадение на македонеца Илия Несторовски. Андреа Рисполи пусна към Несторовски, който надскочи съперниците си и с глава вкара за 1:0 за Палермо.

Наполи опита да реагира мигновено и минута по-късно Марек Хамшик намери Хосе Каюехон, но той не успя да намери целта.

Домакините продължиха с атаките, като в 11-ата минута Драйс Мертенс навлезе в наказателното поле и стреля, но вратарят на Палермо Йосип Пошавец реагира навреме и спаси вратата си.

Пак Пошавец се намеси в 27-ата минута след нов удар на Мертенс и до почивката резултатът остана 1:0 за гостите.

През второто полувреме тимът на Наполи продължи да търси гол, с който поне да стигне до хикса. В 48-ата минута Драйс Мертенс отправи пореден опасен удар, но прати топката край лявата греда на Палермо. Десетина минути по-късно Лоренцо Инсиние също опита изстрел, но Йосип Пошавец бе на своя пост.

Драйс Мертенс все пак успя да намери целта в 66-ата минута след като получи брилянтен пас и реализира за 1:1.

Отборът на Наполи можеше да излезе напред в резултата в 76-ата минута, когато Пьотър Зелински излезе на стрелкова позиция, но отново Пошавец бе последно препятствие пред топката.

Палермо завърши двубоя с 10 човека, тъй като в 90-ата минута Едоардо Голданига получи директен червен картон за грубо нарушение.

В добавеното време Драйс Мертенс пак имаше възможност да се разпише, но защитата на гостите се справи и двубоят приключи при 1:1.