Оцелелият едва-едва в края на миналия сезон тим на Салернитана разгроми като домакин Сампдория с 4:0 в мач от третия кръг на Серия А. Отборът от Салерно напълно надигра своя съперник, а четирите попадения на тяхната сметка бяха дело на четирима различни голмайстори.

„Гранатите“ започнаха много по-добре срещата от своя противник от Генуа. Те имаха добра ситуация още в третата минута, когато претендираха за дузпа, но такава не бе отсъдена в крайна сметка.

В осмата минута се стигна до откриване на резултата в тяхна полза, когато юношата на Интер Федерико Бонацоли напредна отлично и пусна към своя партньор в атака Булае Диа, а той откри резултата с първия си гол за тима. Попадението предизвика сериозни съмнения за засада, но след дълга консултация с ВАР бе зачетен.

Играчите на Давиде Никола продължиха да са по-активния тим на терена и още в 16-ата минута достигнаха до второ попадение чрез Федерико Бонацоли.

„Виненочервените“ започнаха вихрено и втората част, като отбелязаха ново попадение на своята сметка преди да са изминали и 5 минути, но то бе отменено заради засада. Играчите на Давиде Никола все пак стигнаха до трето попадение120 секунди по-късно, когато отлично двойно подаване между Джулио Маджоре и Тони Вилена остави нидерландеца в прекрасна позиция и той отбеляза.

Играчите на Салернитана направиха нещата още по-кошмарни за Марко Джампаоло и неговите възпитаници четвърт час преди края, когато появилият се малко по-рано от резервната скамейка Ерик Ботхайм покачи на 4:0.

В друг двубой от третия кръг в италианския елит Аталанта победи с минималното 1:0 коравия тим на Верона. В герой за тима на Джан Пиеро Гасперини се превърна нидерландският халф Тюн Коопмейнерс, който отбеляза единственото попадение за бергамаските в 50-ата минута.