Аталанта се намира в най-добрия си период от началото на сезона. Тимът на Джан Пиеро Гасперини направи пълен обрат от 0:1 до 2:1, побеждавайки Болоня на "Ренато Дал'Ара" в среща от 11-ия кръг на Серия А.

Така след победите над Киево (5:1) и Парма (3:0), бергмаските записаха трети пореден успех в шампионата (общо 4-ти през сезона).

Срещата обаче не започна добре за гостите. Още в 3-ата минута те се оказаха догонващи, след като крилото на Болоня Ибрахим Мбайе даде аванс на домакините. През вторите 45 минути Аталанта излезе с различно лице, притисна съперника в неговата половина и успя да обърне резултата с два гола в рамките на 13 минути. 

Първо, в 57-ата минута Джанлука Манчини се възползва от хубава многоходова комбинация на своя тим и с удар от точката на дузпата изравни. В 70-ата победата за гостите бе осигурена от резервата Дуван Сапата, който след почивката замени разочаровалия през първата част Муса Бароу на върха на атаката на бергамаските.

След тази загуба Болоня остава 16-ти с едва 9 т., на опасна близост до зоната на изпадащите. Аталанта пък се изкачи до 11-ата позиция в таблицата, само на три точки зад 6-то място, даващо право на участие в турнира Лига Европа.