Фиорентина победи убедително Верона с 3:0 на „Бентегоди“ в мач от 24-ия кръг на Серия А. Попаденията за “виолетовите” отбелязаха Антонин Барак, Артур Кабрал и Кристиано Бираги. Голът на левия защитник бе особено впечатляващ. Бираги вкара топката в мрежата на „джалоблу“ с удар зад центъра.

„Ла Виола“ реши всичко още през първата част. В 12-ата минута Жонатан Иконе проби отдясно и подаде на Антонин Барак, а чехът заби безпощадно с десния крак за 0:1. Полузащитникът не се зарадва на попадението си, след като доскоро играеше именно за отбора от града на Ромео и Жулиета.

В 38-ата минута дойде и второто попадение за Фио. Роландо Мандрагора центрира от корнер и Артур Кабрал засече за 0:2, като това бе петото му попадение в последните 4 мача за флорентинци.

Верона опита да се върне в срещата, но стигна само до една греда на резервата Адолфо Гаич в 88-ата минута. В последните секунди на срещата невероятен гол отбеляза Кристиано Бираги от Фиорентина. Той прехвърли вратаря на домакините Лоренцо Монтипо с изключителен удар от пряк свободен удар, който бе от собствената му половина и оформи крайното 0:3.

Така Фиорентина прекрати неприятната си серия от шест поредни мача без победа и се изкачи на 12-а позиция. Верона пък записа втора последователна загуба и остава в зоната на изпадащите със 17 пункта.