Шампионът на Италия Наполи победи новака Фрозиноне с 3:1 като гост в среща от първия кръг на новия сезон в Серия "А".

Фрозиноне сензационно излезе напред в резултата още в началото на мача. След едва седем минути игра Абду Харуи изпълни дузпа и прати топката в долния ляв ъгъл, не оставяйки никакъв шанс на Алекс Мерет – 1:0.

Радостта на домакините не бе особено продължителна и в 24-ата минута Наполи стигна до изравнително попадение. Матео Политано по изключително красив начин прати топката в мрежата с плътен удар в долния ляв ъгъл от границата на наказателното поле.

В 35-ата минута отскочила топка стигна до Джакомо Распадори в наказателното поле, а той я прати в мрежата, но попадението не бе признато заради засада.

В 42-рата минута все пак Наполи вкара втори гол, след като Джовани Ди Лорензо намери свободния Виктор Осимен, а той с помощта на напречната греда опъна мрежата на Фрозиноне.

Домакините можеха да изравнят резултата в 57-ата минута, когато Хайме Баес Стабиле отправи силен удар от дистанция, но ударът му се спря в десния страничен стълб.

В 79-ата минута Наполи сложи точка на спора. След добре проведена атака Виктор Осимен върна жеста на Джовани Ди Лоренцо и го изведе на стрелкова позиция, а италианският национал с чудесен завършващ удар в долния ляв ъгъл оформи крайното 3:1 в полза на Наполи.

В друг мач от кръга, игран по същото време Верона спечели гостуването си на Емполи с 1:0 с гол на Федерико Бонацоли в 75-ата минута.