Наполи победи Лацио с 2:1 в дерби от 20-ия кръг на Серия А. Попаденията за домакините отбелязаха Кайехон и Милик, за гостите точен беше Имобиле, а на няколко пъти гредите спасиха Лацио от попадения. Тимът от Рим остана с десет души на терена в 69-ата минута, когато Ачерби получи втори жълт картон и напусна терена.

Още в 3-ата минута Кайехон потърси в наказателното поле Мертенс, но той беше изпреварен от Ачерби. Две минути по-късно удар на Милинкович-Савич с глава позатрудни вратарят на домакините, но той се справи със ситуацията.

В 12-ата минута след удар на Аркадиуш Милик гредата спаси вратата на Лацио от попадение. В 18-ата минута отново Милинкович-Савич пробва мерника си, отново гол нямаше.

В 21-ата минута след удар на Милик вратарят Стракоша отклони топката, която се удари в гредата, но не влезе в мрежата. В следващата минута отново Милик стреля, но кълбото мина встрани от вратата.

Все пак по-добрата игра на тима от Неапол даде резултат и в 34-ата минута Кайехон получи добър пас от Мертенс, обработи топката и реализира попадение в близкия на Стракоша ъгъл. Три минути по-късно от пряк свободен удар Милик удвои преднината на Наполи.

След удар на Руис в 57-ата минута отново гредата помогна на Лацио да не допусне нов гол. 

В 65-ата минута Чиро Имобиле получи добър пас и върна интригата в двубоя, намалявайки резултата.

Лацио остана с десет души на терена, след като в 69-ата минута Ачерби получи втори жълт картон и трябваше да напусне терена.

В следващите минути до края на срещата нови попадение на паднаха и Наполи победи съперника си с 2:1. След този успех тимът от Неапол заема второто място в класирането с актив от 47 точки и 6 изоставане от лидера Ювентус, който е и с мач по-малко. Лацио е на 5-ото място с 32 точки. Лидерът Ювентус играе в понеделник двубой у дома с Киево.