Наполи пропусна да се изравни с Милан на върха в Серия А, след като завърши наравно 1:1 при гостуването си на Каляри. Срещата беше от 26-ия кръг на Калчото. Гастон Перейра изведе домакините напред в резултата в 58-ата минута, а Виктор Осимен изравни три минути преди края на редовното време.

Така „адзурите” събраха 54 точки и остават на трето място във временното класиране, като изостават с две от лидера Милан. „Рособлу” са в зоната на изпадащите с 21 точки.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

Първата добра възможност за гол се откри пред Жоао Педро, но ударът му мина покрай дясната греда. До края на първата част двата отбора не успяха да създадат нещо по-сериозно пред една от двете врати.

В 53-ата минута Алесандро Дейола беше близо до попадение, след като засече подаване, но с удар отблизо не намери очертанията на вратата.

Пет минути по-късно Дейола намери Гастой Перейро, който с хубав удар от далечна дистанция вкара за 1:0.

В 61-ата минута Оспина отрази удар с глава на Дейола след центриране в наказателното поле. Топката се озова в Давиде Басели, който стреля над вратата.

В 86-ата минута Разван Марин можеше да реши всичко в мача. Румънецът отправи удар в горния ляв ъгъл, но Оспина се справи.

Малко след това Наполи стигна до изравнително попадение. Виктор Осимен надскочи защтиник на далечна греда след центриране на Марио Руи и не остави шансове на вратаря Краньо.