Наполи опустоши Рома. Момчетата на Карло Анчелоти покориха Рим с гръмкото 4:1 като гост в едно от дербитата на 29-ия кръг на Серия А.

В герои за партинопеите се превърнаха Аркадиуш Милик (2'), който вкара веднъж през първата част, както и разписалите се по един път през втората - Дрийс Мертенс (50'), Симоне Верди (54') и Амин Юнес (81'). За Рома почетен гол вкара Диего Пероти в края на първото полувреме от дузпа.

Рома - Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

След тази победа Наполи остава втори в подреждането (63 т.), на цели 15 пункта зад лидера Ювентус (78 т.). Рома, от своя страна, загуби ценни точки в борбата за Топ 4, като в момента е шести с 47 т. (на 4 зад четвъртия Милан, 51 т.). Това е втора поред загуба за "вълците" при новия наставник Клаудио Раниери (три двубоя, две загуби) след поражението преди седмица от СПАЛ, 1:2).

Нападателят на Наполи Аркадиуш Милик бе точен за неаполитанците още във втората минута. Той получи страхотен вертикален пас зад защитата на Рома от Симоне Верди и с мощен шут с левия крак откри за своите.

В 18-ата минута Стивън Нзонзи стреля опасно с глава към вратата на Алекс Мерет, но топката излезе в аут. В 33-ата минута Пероти стреля с глава, след центриране на Един Джеко, но топката прелетя в аут.

Рома - Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

В 36-ата минута Милик за втори път изпрати топката във вратата на Олсен, но попадението бе отменено заради засада. В добавеното време на първата част Рома получи право да изпълни дузпа, след като Алекс Мерет фаулира Патрик Шик в наказателното поле. Зад топката застана Пероти, който не сгреши за 1:1.

Втората част обаче не се разви по сценария на домакините. Те отново получиха ранен гол. В 49-ата минута Кайехон получи отдясно на наказателното поле и пусна успореден на голлинията пас към далечна греда. Там Олсен не се намеси добре и изпусна топката, която отиде в Мертенс, който на разна врата върна аванса на своите.

Рома - Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

Третият гол за Наполи не закъсня. Само 4 минути след това Фабиан Риус изпрати топката в наказателното поле след пас отляво. Там Верде бе оставен спокойно да поеме кълбото и с левия крак да матира стража на Рома за трети път.

В 81-ата минута Наполи заби последния пирон в ковчега на съперника. Резервата Амин Юнес получи топката в много добра позиция в наказателното поле, Олсен първоначално изби изстрела му, но топката се върна при германското ляво крило и при добавката грешка нямаше - 1:4.  

Рома - Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

Рома - Наполи 1:4

0:1 Аркадиуш Милик 2'

1:1 Диего Пероти (дузпа) 49'

1:2 Дрийс Мертенс 50'

1:3 Симоне Верди 54'

1:4 Амин Юнес 81'

В други срещи от неделната програма:

Парма - Аталанта 1:3

Фрозиноне - СПАЛ 0:1

Фиорентина - Торино 1:1