Наполи си направи сам мача труден, но все пак успя да спечели с 3:2 гостуването на Емполи от 29-ия кръг на Серия А. По този начин неаполитанците запазиха гонитбата с Рома за второто място в класирането.

Наполи получи правото да изпълни дузпа в самото начало на срещата. Съдията Антонио Дамато посочи бялата точка за нарушение на Андреа Коста срещу Драйс Мертенс. Именно белгиецът изпълни наказателния удар, но стреля слабо и Лукаш Скорупски спаси.

Наполи поведе в резултата в 19-та минута, когато Андреа Коста не успя да изчисти добре топката с главя и я изпрати в краката на Лоренцо Инсиние, който отблизо разстреля Скорупски.

Наполи удвои своята преднина в 24-та минута, когато Мертенс изпълни по чудесен начин фаул от около 30 метра и изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Скорупски.

Съдията Дамато свири втора дузпа за Наполи в 38-та минута, когато Паскуал фаулира Хосе Кайехон в наказателното поле на Емполи. Наказателният удар този път бе реализиран от Лоренцо Инсиние.

Емполи можеше да върне едно попадение в 40-та минута, но след удара на Маме Тиам топката премина встрани от десния стълб на вратата на Пепе Рейна.

Пепе Рейна се отличи с решително спасяване в 60-та минута, когато отрази много хубав удар на Тиам.

Емполи намали своето изоставане в 70-та минута, когато Омар Ел Кадури стреля от фаул от дъгата на наказателното поле на Емполи, а Рейна не се намеси по най-убедителния начин и топката влетя във вратата му.

Съдията Дамато свири дузпа за Емполи в 82-та минута за нарушение на Фаузи Гулам срещу Крунич. Наказателният удар бе реализиран от Масимо Макароне, който направи резултата 2:3.

Емполи можеше да изравни резултата в 89-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Наполи, Макароне стреля с глава, но изпрати топката над напречната греда в аут.

След този успех Наполи се изкачи временно на второ място в класирането с 63 точки, но и мач повече от Рома, който е трети с 62. Емполи е седемнайсти с 22 точки.