Наполи се завърна към победите, след като надви с 2:0 като гост Сампдория. Срещата беше от 17-ия кръг на Серия А. Точни за успеха на "партенопеите" бяха Виктор Осимен и Елиф Елмас. Генуезците завършиха мача с човек по-малко, след като Томас Ринкон беше изгонен още в средата на първата част, а пък Матео Политано пропусна дузпа. 

Двубоят започна в натиск на неполинтанците, като във 2-ата минута Замбо Ангиса беше препънат в наказателното поле. Главния рефер даде сигнал играта да продължи, но три минути след това получи сигнал от ВАР, прегледа ситуацията и посочи бялата точка. Зад топката застана Политано, който обаче пропусна. 

Гостите поведоха в 19-ата минута. Тогава Марио Руй центрира в наказателното поле, а Виктор Осимен вкара за 0:1. В 39-ата минута Ринкон влезе опасно в краката на съперник и получи директен червен картон, като остави Самп с човек по-малко. 

В 82-ата минута Елиф Елмас сложи точка на спора. Халфът беше точен от дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Роналдо Виера срещу съперник. 

Така Наполи събра 44 точки и е лидер във временното класиране. Сампдория остава в зоната на изпадащите с 9 точки.