Наполи продължава да диша във врата на Ювентус, след като направи обрат и стигна до победата с 3:1 при домакинството си на Дженоа от 30-ия кръг на Серия А.

Дженоа поведе в резултата в 10-та минута, когато Томас Ринкон с удар от дъгата на наказателното поле на Наполи изпрати топката във вратата на Пепе Рейна.

Наполи успя да изравни резултата в 51-та минута, когато Хисай пусна отличен извеждащ пас в наказателното поле на Дженоа към Гонсало Игуаин, който излезе сам срещу Матиа Перин и го преодоля за 1:1.

Игуаин много бързо можеше да обърне развоя на срещата. Пред аржентинеца се откри отлична възможност да отбележи своя втори гол в 53-та минута, когато излезе срещу Перин, но стреля встрани от вратата на Дженоа.

Наполи направи пълен обрат в 81-та минута, когато Марек Хамшик комбинира с Гонсало Игуаин, който финтира трима футболисти на Дженоа и с премерен удар изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Перин.

Наполи реализира трети гол в добавеното време на срещата, когато Маноло Габиадини подаде към Омар Ел Кадури, който отблизо оформи крайния резултат в срещата.

След този успех Наполи остава на три точки зад лидера Ювентус, който е със 70. Неаполитанците имат 67. Дженоа е на дванайста позиция с 34 точки.