Наполи продължава да е без грешка от началото на сезона в Серия А, след като постигна изключително драматична победа с 3:2 при гостуването си на СПАЛ Ферара от шестия кръг на италианското първенство.

Наполи създаде първата опасна ситуация в срещата в 7-та минута, когато Марек Хамшик преодоля двама футболисти на домакините и отправи опасен удар, но Алфред Гомис спаси.

СПАЛ изненадващо поведе в резултата в 13-та минута, когато Антенучи подаде към Шатарела, който с удар от дъгата на наказателното поле вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Пепе Рейна.

Наполи бързо успя да изравни. В 14-та минута Хосе Кайехон подаде към Лоренцо Инсиние, който с удар от разстояние изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Гомис.

Наполи направи пълен обрат в мача в 72-та минута, когато Фаузи Гулам центрира в наказателното поле на СПАЛ, където Хосе Кайехон засече топката с глава и я вкара във вратата на Гомис.

Дрийс Мертенс можеше да направи преднината на Наполи от два гола в 74-та минута, когато изскочи сам срещу Гомис, но вратарят спаси удара му.

СПАЛ отново успя да изравни резултата в 78-та минута, когато Федерико Вивиани от фаул изпрати топката във вратата на Пепе Рейна, който не реагира добре.

Наполи отбеляза трети гол в 83-та минута, когато Фаузи Гулам направи отличен пробив, след което стреля от границата на наказателното поле на СПАЛ и изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Гомис.

Наполи можеше да вкара четвърти гол в 89-та минута, когато Лоренцо Инсиние излезе сам срещу Гомис, но вратарят отново спаси.

Наполи е лидер в класирането с 18 точки, докато СПАЛ е петнайсти с 4 точки.