Наполи постигна категоричен успех с 3:1 при гостуването си на завърналия се в Серия А отбор Верона в първия кръг от новия сезон. По този начин неаполитанците започнаха гонитбата си с шампиона Ювентус още от самото начало на първенството.

Гостите взеха инициативата в срещата от самото начало и в 4-та минута Лоренцо Инсиние отправи много хубав удар от дистанция, но Андраде Николас спаси. В 19-та минута Инсиние получи хубав пас, овладя топката, като демонстрира своите технически умения, а след това отправи много хубав удар от границата на наказателното поле на Верона, но Николас демонстрира чудесен рефлекс, за да се намеси и спаси.

Наполи поведе в резултата в 32-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Верона Самюел Супрайен си отбеляза нелеп автогол.

Наполи удвои своята преднина в 39-та минута, когато Лоренцо Инсиние намери с отличен пас Аркадиуш Милик, а той с диагонален удар изпрати топката във вратата на Николас, който този път нямаше какво да стори.

Наполи продължи да атакува и в 45-та минута Пьотър Желински отправи удар, но топката премина над напречната греда на вратата на Верона.

Наполи отбеляза трети гол в 62-та минута, когато Лоренцо Инсиние отново демонстрира чудесните си умения и пусна феноменален пас към Марек Хамшик в наказателното поле на Верона. Словакът не успя да преодолее Николас, но след това при добавката Фаузи Гулам не пропусна да вкара.

Пред Лоренцо Инсиние се откри много добра възможност в 78-та минута и той стреля, но Николас спаси.

Съдията Микаел Фабри свири дузпа за Верона в 82-та минута и изгони за втори жълт картон Елсеид Хисай.

Джампаоло Пацини реализира наказателния удар в 83-та минута.

Верона можеше да вкара втори гол в 90-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Наполи Матиа Валоти стреля с глава, но над напречната греда.

По този начин Наполи започна сезона с победа.