Фиорентина и Наполи не успяха да се победят и завършиха при 0:0 в най-интересния мач от съботната програма на 23-ия кръг на Серия А.  

Така момчетата на Карло Анчелоти пропуснаха шанса да намалят на 6 точки преднината на лидера Ювентус на върха. Наполи остава 2-ри с актив с 52 т., докато "бианконерите" са лидери с 60 пункта (мач по-малко). След това равенство Фиорентина остава на 9-ата позиция с 32 спечелени точки.

Фиорентина - Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

Срещата започна трудно за гостите от Неапол, които трябваше да направят принудителна смяна още в 5-ата минута. Марио Руи почувства някакви болки в областта на бедрото и бе заменен от Фаузи Гулам.

В 11-ата минута Гулам центрира добре към Мертенс, който отблизо засече топката от движение, но право в тялото на Албан Лафон. 11 минути по-късно Мертенс напредна на скорост отляво и центрира успоредно на голлинията, топката стигна до Кайехон, който обаче от трудна позиция не успя да я насочи в очертанията на вратата.

Фиорентина - Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

Последваха силни минути за домакините от Флоренция. Първо, в 27-ата минута Верету стреля покрай вратата. Минута след това пак той шутира, но Мерет изби. Брайън Дабо опита да добави, но стреля над вратата.

В 36-ата минута обаче Наполи направи  непростим пропуск. Гостите изпълниха заучено свободен удар - Зелински свали с глава към Мертенс, който обаче стреля в тялото на вратаря от няколко метра.

Фиорентина - Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

В 53-ата минута Лафон пак спаси, след като Зелински получи пас по земя и стреля отблизо. В 72-ата минута една лошо изчистена топка попадне във Фабиан Руис, който с мощен шут нацели гредата.

В добавеното време на срещата Кайехон намери Милик на далечна греда, но вторият не успя от няколко метра да донесе успеха за неаполитанците. Така срещата завърши при 0:0.

Фиорентина - Наполи

източник: Gulliver/GettyImages