Шампионът Наполи успя да стигне до равенството срещу новака Дженоа след два гола за осем минути. "Грифоните" поведоха с 2:0, но отборът на Руди Гарсия показа характер и не загуби срещата. Наполи се намира на 5-ата позиция със седем точки, докато Дженоа е 13-ти с три пункта.

Първият шанс в двубоя беше за домакините. Алберт Гудмундсон се озова на добра позиция в наказателното поле, но изстрелят му отиде над напречната греда. Резултатът беше открит от “грифоните” в 40-ата минута. Кони де Винтер подаде на Матия Бани, чийто изстрел с глава попадна в мрежата на Алекс Мерет. Голът беше разглеждан с ВАР за евентуално нарушение в хода на атаката, но в крайна сметка попадението беше признато.

Второто полувреме започна с нов гол за Дженоа. Кевин Строотман намери Матео Ретеги и италианецът не пропусна, за да удвои. Наполи се завърна в срещата в 76-ата минута. Йенс-Люс Каюсте заложи топката на Джакомо Распадори, който стреля в горния ляв ъгъл. Шест минути по-късно “небесносините” имаха претенции за дузпа след игра с ръка на футболист на Дженоа. Съдията Майкъл Фабри беше привикан да прегледа ситуацията, но не промени първоначалното си решение.

Само две минути по-късно Наполо стигна до изравняването. Пьотр Зелински с прекрасен пас изведе Матео Политано, който с изстрел от воле направи резултата 2:2.  В сряда Наполи започва кампанията си в Шампионската лига срещу Брага, докато в Серия А следващият противник ще бъде Болоня. За Дженоа предстои среща с Лече.