Черната серия от три мача без победа на Наполи най-после намери своя край. Южняците надделяха с 3:1 в домакинството си на Киево, но имаха нужда от пълен обрат, за да се доберат до важните три точки. 

Гонсало Игуаин, Влад Кирикеш и Хосе Кайехон донесоха успеха на тима си с попаденията, за да може той да се добере отново до Ювентус и да е с равни точки с шампионите, но преди мача им с Аталанта в неделя. 

Иначе и този мач започна кошмарно за Наполи. Още във втората минута гостите от Верона поведоха с гол на Никола Ригони, който си проби място през защитата на домакините и изстреля истински снаряд в горния ляв ъгъл на вратата, а стражът не помръдна. 

Но това статукво не се задържа дълго, защото още в 6-та минута Наполи изравни. Фаузи Гулам центрира перфектно в наказателното поле и там Гонсало Игуаин засече топката перфектно в мрежата за 1:1. 

След това отново аржентинецът пропусна да даде преднина на тима си, а и Хосе Кайехон не можа да преодолее вратаря Албано Бицари. Но в 38-та минута равенството беше нарушено и най-после домакините поведоха. 

Тогава страхотно центриране на Жоржиньо беше засечено от защитника Влад Кирикеш с глава и авансът беше налице. До почивката и Лоренцо Инсиние направи пропуск. 

След подновяването на играта Наполи имаше по-хубавите положения и в крайна сметка голът на успокоението падна в 70-та минута, когато след асистенция на Алан, ХосеКайехон направи резултата 3:1. 

До края повече попадения нямаше и в крайна сметка южняците се поздравиха с хубава победа. След нея имат 61 точки, с колкото е и лидерът Ювентус, но с предстоящ мач срещу Аталанта. Киево е спокоен в средата на таблицата със своите 34 точки.