Отборът на Наполи не допусна изненада и срази Специя с 4:1 като гост, с което продължава уверено в битката за място в Шампионската лига. Тимът на Дженаро Гатузо отново се изкачи до второ място преди останалите двубои от 35-ия кръг. До края съставът от Неапол има да играе с Удинезе, Фиорентина и Верона. 

Българският национал Андрей Гълъбинов остана сред резервите на домакините, независимо че заради развоя на срещата тимът му се нуждаеше от подсилване на атаката. 

Неаполитанците си свършиха работата още през първото полувреме, в което нанизаха три безответни попадения. Пьотър Жиелински откри в 15-ата, а след него Виктор Осимен блесна с два гола - в 23-ата и 44-ата минути.

Влезлият като смяна за Специя Роберто Пиколи намали на 1:3 след 64 минути игра, но домакините нямаха сили за нещо повече. В 79-ата играчът на мача Осимен асистира на друга резерва - Ървинг Лосано, който направи 4:1 за Наполи. 

В другата среща Удинезе и Болоня завършиха 1:1. Българският национал Валентин Антов остана на пейката за гостите. Звездата на тима от Удине Родриго де Пол откри резултата през първото полувреме. Точката за Болоня донесе Орсолини с точно изпълнена дузпа в 82-ата минута. Двата тима са в средата на класирането с равен актив от по 40 точки.